Baia minimalistăMai multă ordine în baie
Arhitectul și designerul Ludwig Mies van der Rohe a folosit o frază celebră pentru a descrie modul său de a construi clădiri - mai puțin înseamnă mai mult. Acest motto rezumă principiul minimalismului ca nimeni altul.
Astăzi, minimalismul este o metodă populară de design care funcționează atât în băi mari, cât și în băi mici. Noi vă putem arăta care sunt aspectele esențiale ale designului minimalist al băii.
Ce este mai exact o baie minimalistă?
Minimalismul înseamnă să te concentrezi pe lucrurile esențiale. Ca urmare, băile minimaliste sunt simple și se bazează pe elemente funcționale, cum ar fi mobilierul cu mult spațiu de depozitare. Liniile clare și o schemă de culori limitată asigură uniformitate și o atmosferă calmă.
Minimalismul în baie nu înseamnă renunțarea completă la aspectele decorative. După cum subliniazărevista de viață tihnită Kinfolk, simplitatea la domiciliu este, în schimb, rezultatul unui design inteligent.
De ce am nevoie cu adevărat în baie?
Deoarece baia este adesea cea mai mică cameră din casă, un design minimalist ar putea fi soluția perfectă. Întrebați-vă de ce v-ați putea lipsi în baie.
Elementele de bază sunt adesea suficiente - un lavoar cu baterie, un dulap pentru lavoar cu suport pentru prosoape sau cârlig, un dulap cu oglindă pentru un spațiu de depozitare suplimentar, o toaletă și o cadă sau un duș. Dacă există spațiu disponibil, mobilierul de baie suplimentar (cum ar fi un dulap înalt) poate fi, de asemenea, utilizat pentru depozitare.
Iluminatul joacă un rol important în crearea unei atmosfere primitoare. Prin urmare, ar trebui să acordați atenție iluminării corecte - atât pe tavan, cât și la locul de spălare în sine. Puteți găsi mai multe informații în ghidul nostru.
Care sunt avantajele unei băi minimaliste?
În primul rând, băile minimaliste sunt practice și ușor de curățat. Reducerea lucrurilor la strictul necesar înseamnă mai puțin praf și un acces îmbunătățit pentru curățare. Un wc suspendat pe perete, de exemplu, facilitează curățarea podelei.
Oricine se concentrează doar pe elementele esențiale și funcționale are la dispoziție mai mult spațiu de depozitare. Acest lucru, la rândul său, duce la o baie ordonată și simplifică rutina zilnică.
În cele din urmă, o baie simplă este, de asemenea, locul perfect de relaxare și retragere, oferind liniște și pace pentru trup și suflet. Nu este de mirare că stilurile de design interior, cum ar fi Japandi, Wabi Sabi și Scandi, sunt atât de populare, deoarece se concentrează pe armonie, împrejurimi naturale și un aspect minimalist.
Trei sfaturi pentru proiectarea unei băi minimaliste
Sfat 1: Alegeți un design de baie simplu și funcțional
Un design funcțional al băii este primul pas pe drumul spre o baie minimalistă. Alegeți mobilier atemporal, durabil, cu funcții suplimentare. Sertarele fără decupaj pentru scurgere oferă spațiu suplimentar, de exemplu. Pentru a vă asigura că mobilierul de baie arată bine pentru o perioadă lungă de timp, în ciuda umidității din baie, acordați atenție materialului și finisajului suprafeței în timpul achiziției. Acest articol conține mai multe sfaturi privind achiziționarea de mobilier de baie de înaltă calitate.
Dulapurile cu oglinzi sunt disponibile cu funcții suplimentare utile, cum ar fi iluminare integrată, prize de curent, rafturi reglabile, oglinzi de mărire și cutii de depozitare pentru interiorul ușii.
Pentru băile mici, fără lumină naturală, o idee simplă printre designerii de interior este de a instala o oglindă mare cu lumină integrată deasupra lavoarului, pentru a da senzația de spațiu suplimentar. Aceasta este o modalitate ieftină de a vă îmbunătăți baia. Află cum proiectează un arhitect danez băi mici și funcționale.
Tip 2: Utilizați culori simple
În timp ce culorile strălucitoare au un efect revigorant, tonurile moi, subtile dau un sentiment de calm. În mod obișnuit, băile minimaliste sunt dominate de culori neutre, cum ar fi albul, negrul și griul, plus tonuri pământii, cum ar fi bejul sau maro. Schemele de culori uniforme care utilizează nuanțe ale aceleiași culori reprezintă, de asemenea, o opțiune interesantă.
Tonurile naturale și materialele organice, cum ar fi lemnul, conferă băii un aspect cald și primitor, chiar dacă este proiectată într-un mod minimalist. Mesteacănul sau stejarul sunt potrivite pentru stilul tipic Scandi, de exemplu. Citiți mai multe sfaturi pentru a alege o baie cu lemn. Textilele din in, iută sau lână și câteva accesorii alese, cum ar fi vasele de lut sau coșurile din bambus, conferă băii un aer familial. Coșurile sunt, de asemenea, un mod practic de a depozita prosoapele, hârtia igienică sau săpunul.
Dacă nu vă place culoarea gresiei, dar o renovare este prea complexă, atunci autocolantele pentru gresie sunt o opțiune ieftină. Folia autoadezivă funcționează și în camerele umede și poate fi îndepărtată sau înlocuită cu ușurință. Descoperiți mai multe sfaturi pentru a găsi culoarea potrivită.
Sfat 3: Păstrați ordinea în baie
Spațiul de depozitare este cheia unui aspect ordonat și minimalist. Mai jos găsiți câteva idei pentru a menține ordinea în baie:
- Dulap de lavoar: Cutiile de organizare în sertare sunt o modalitate bună de a obține un dulap de lavoar curat. Ca urmare, lucrurile folosite zilnic sunt bine organizate și sunt ușor de accesat. Unele lavoare funcționează cu sifoane care economisesc spațiu sau, ca o soluție și mai bună, sifonul este instalat în preambul. Acest lucru permite ca sertarele să fie proiectate fără un decupaj pentru sifon, creând astfel un spațiu de depozitare suplimentar.
- Dulap cu oglindă: Folosirea unui dulap cu oglindă în loc de oglindă oferă spațiu de depozitare suplimentar pentru obiectele de uz zilnic. Dulapurile cu oglinzi instalate în preperete ocupă mai puțin spațiu.
- Duș: Cutiile de depozitare din nișă sunt disponibile pentru duș și sunt instalate în perete. Astfel se creează un spațiu suplimentar, ascuns, pentru rafturi. Datorită ușii glisante cu oglindă, șamponul, aparatele de ras și alte articole nu sunt vizibile.
Nu în ultimul rând, un număr mai mic de bunuri duce, de asemenea, la un plus de ordine. De ce să nu urmați exemplul expertei japoneze Marie Kondo și să încercați să vă dezordonați baia? Dacă vă este greu să vă despărțiți de anumite lucruri, faimoasa ei metodă KonMari vă poate fi de folos. Aici, scăpați de lucrurile care nu (sau nu mai) stârnesc bucurie. Marie Kondo are, de asemenea, o mulțime de sfaturi despre cel mai bun mod de a depozita obiectele.
Soluții Geberit pentru o baie minimalistă
Lavoarul minimalist
Dulapul cu oglindă Geberit ONE poate fi instalate în perete, făcând astfel ca orice baie să pară mai mare. Conceptul de iluminat integrat ComfortLight oferă diferite stări de iluminare în funcție de momentul zilei și asigură o iluminare atmosferică a încăperii.
Oglinzile rotunde creează un aspect tipic minimalist. Noile oglinzi iluminate Geberit Option Round sunt disponibile în patru dimensiuni și sunt prevăzute cu iluminare directă și indirectă.
Lavoarele minimaliste sunt potrivite pentru băi cu planuri de podea mici sau neobișnuite. Geberit oferă lavoare subțiri cu adâncimi de instalare reduse, în special modele mici cu un raft pe lateral sau construcții pe colț.
Mobila pentru baie minimalistă se bazează pe spațiul de stocare. În special, sertarele fără decupaj de scurgere reprezintă o modalitate de a extinde semnificativ spațiul disponibil. Un sistem practic de organizare pentru dulapul de lavoar, așa cum se vede în seriile de baie Geberit ONE și iCon, creează ordine, la fel ca și o tablă magnetică cu cutii de stocare flexibile.
Dușul simplu
Dușurile la nivel cu pardoseala sunt elegante și permit un design uniform al camerei. Împreună cu plăcile mari, rezultatul este o unitate calmă și estetică. Canalele de duș Geberit combină designul cu funcționalitatea și igiena. Noua CleanLine50 în design subțire previne depunerile ascunse datorită suprafeței deschise de evacuare și poate fi combinată, de asemenea, cu plăci foarte mari.
Scurgerea în perete Geberit este, de asemenea, o soluție minimalistă perfectă. Prin mutarea scurgerii de pe podea pe perete, de asemenea, nu mai trebuie să vă faceți griji că stați pe scurgere.
Toalete pentru o baie mică, minimalistă
Geberit oferă o gamă largă de wc-uri suspendate care permit curățarea cu ușurință a întregii podele. Alegerea unui model fără ramă reduce și mai mult cantitatea de curățare necesară. Suprafața uniformă a vasului ceramic înseamnă că locurile greu accesibile în care se pot acumula depuneri sunt acum de domeniul trecutului. Vasele ceramice pentru wc cu proiecții mici sunt potrivite pentru băile mici sau pentru wc-urile pentru oaspeți.
Vasele wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean impresionează cu o serie de funcții suplimentare. S-a dovedit că această curățare cu apă este mai igienică și mai benefică decât utilizarea hârtiei igienice.
Clapetele de acționare Geberit se integrează perfect și în băile minimaliste. Noua clapetă Sigma70 cu efect plutitor este disponibilă în diferite culori și materiale pentru a se potrivi cu aspectul băii dumneavoastră.