Baie cu tavan înclinatSfaturi, idei, recomandări

Oricine doreşte să transforme o mansardă într-un dormitor cu baie trebuie să-şi amintească un lucru: ceea ce pare spaţios pe planul de nivel, tinde să se micşorează considerabil în realitate. Plafoanele joase şi înclinate reduc drastic suprafaţa utilă efectivă. Acest lucru face ca poziţionarea instalaţiilor sanitare să fie o sarcină dificilă, dar care poate fi rezolvată.

5 lucruri care trebuie luate în considerare atunci când se proiecteză o baie cu pantă de acoperiş

Baie cu un plafon înclinat

1. Asiguraţi-vă că sunteţi pe deplin informat

Este posibil să fie necesar să obţineţi permisiuni de la autorităţi pentru lucrările de transformare în mansardă. Capacitatea de încărcare a pardoselii, statica şi izolaţia trebuie să fie verificate. De asemenea, luaţi în considerare cerinţele de bază, cum ar fi placarea pereţilor rezistentă la umiditate şi etanşarea podelei.

2. Calculaţi spaţiul mansardei

Atunci când proiectaţi, este important să cunoaşteţi detaliile exacte ale spaţiului disponibil. Nu vă puteţi permite să vă bazaţi doar pe planul de nivel, ci trebuie să ţineţi cont şi de panta acoperişului. Acoperişurile ar trebui să aibă o înclinare de 35° pentru ca o baie la mansardă să aibă sens din punct de vedere al planificării. Pentru a sta în picioare şi a avea suficient spaţiu pentru a se mişca (cunoscut şi sub numele de spaţiu pentru cap), oamenii au nevoie de un spaţiu de cel puţin doi metri înălţime şi doi metri lăţime.

3. Determinaţi-vă bugetul

O baie în mansardă vine de obicei cu un preţ ridicat, deoarece este probabil că veţi avea nevoie de mobilier special sau de un design special. În funcţie de circumstanţe, este posibil să vă lipsească sistemele de alimentare şi de evacuare, izolaţia sau sursele de lumină.

4. Enumeraţi exact de ce aveţi nevoie în ceea ce priveşte echipamentul de baie

Ce este o necesitate – şi de ce vă puteţi lipsi (pentru că nu este suficient spaţiu)? O listă a tuturor cerinţelor şi dorinţelor vă va ajuta să ţineţi evidenţa tuturor lucrurilor.

5. Investigaţi gama largă de produse şi opţiuni de instalare

Puteţi atrage atenţia în mod deliberat asupra tavanului înclinat şi a înălţimii reduse a încăperii. Inspiraţi-vă dintr-o gamă întreagă de idei pentru amenajarea băilor cu acoperiş înclinat şi ascultaţi sfaturile experţilor. În special în cazul acoperişului înclinat, se recomandă să se acorde atenţie şi funcţionalităţii atunci când se selectează produsele. La urma urmei, nimeni nu vrea să se confrunte cu un spaţiu de depozitare prea mic sau cu conducte de alimentare cu apă prost izolate.

Sfat: Culorile deschise fac ca o baie cu plafon înclinat să pară mai spaţioasă

Baie cu acoperiş înclinat şi produse din seria de baie Geberit ONE şi Geberit AquaClean cu Monolith

Culorile deschise tind să fie cele mai bune în băile moderne cu înclinaţie a acoperişului deoarece lumina naturală sub acoperiş este de obicei rară.

În general, culorile închise coboară vizual plafonul, ceea ce înseamnă că o baie mică pare şi mai puţin spaţioasă.

Plăcile de faianţă ar trebui să fie cât mai mari posibil pentru a da încăperii o senzaţie mai mare de spaţiu. Panourile decorative moderne sau vopseaua pentru beton rezistentă la apă sunt alternative atractive.

Proiectarea noii dvs. băi cu acoperiş înclinat

Proiectarea atentă este esenţială pentru a obţine cele mai bune rezultate în baia cu plafon înclinat. Având în vedere acest lucru, puneţi-vă în prealabil următoarele întrebări în timpul planificării:

Care sunt înălţimile încăperii şi cum poate fi folosit spaţiul la potenţialul său maxim?

Produsele pentru baie, cum ar fi vasul WC sau cada de baie ar trebui să fie instalate astfel încât utilizatorul să poată sta în poziţie verticală în faţa obiectelor sanitare.

  • Lavoare sub acoperişuri înclinate: Trebuie să existe cel puţin 40 de centimetri de spaţiu liber între cap şi tavan pentru a putea sta în picioare confortabil în faţa lavoarului . Datorită condiţiilor de iluminare, spaţiul de sub luminator este ideal.
  • WC-uri suspendate sub acoperişuri înclinate: Pentru a sta confortabil la toaletă fără să vă loviţi la cap, înălţimea minimă sub panta acoperişului trebuie să fie de 2 metri, măsurată de la marginea din faţă a vasului ceramic.
  • Băi sub acoperişuri înclinate: În cazul în care cada de baie ar trebui să fie utilizată şi pentru duş, distanţa dintre podeaua căzii de baie şi nivelul acoperişului trebuie să fie cuprinsă între 2 şi 2,20 metri. Având spaţiu suficient pentru cap, vă puteţi spăla părul confortabil şi în picioare. Căzile de baie instalate de-a lungul înclinaţiei acoperişului trebuie să aibă o înălţime minimă de 180 de centimetri până la podeaua căzii, pe partea peretelui. O opţiune inteligentă pentru băile cu tavan înclinat sunt căzile de baie independente. Acestea nu sunt conectate la perete, ceea ce înseamnă că pot fi integrate în mod flexibil în cameră.
  • Duşuri sub acoperişuri înclinate: Un duş cu bază plană este recomandat în băile cu tavane înclinate. Ar trebui să existe un spaţiu liber de cel puţin 20 de centimetri – şi de cel puţin 40 de centimetri pentru duşurile cu montare pe tavan. În cazul în care panta acoperişului este prea mică, se recomandă, de asemenea, mutarea duşului în centrul încăperii. Prin adăugarea unui gips-carton, duşul poate fi chiar mutat complet în încăpere. Din motive de spaţiu, se recomandă, de asemenea, duşurile deschise sau uşile batante.

Soluţii Geberitpentru băi mari, mici sau înguste

Baie Geberit iCon cu lavoar şi oglindă

Lavoare şi dulapuri cu oglindă pentru băi cu acoperiş înclinat

Alegeţi lavoare şi dulapuri cu oglindă care sunt funcţionale şi se potrivesc cu instalaţiile şi accesoriile din restul băii. Designurile moderne, simple pot fi combinate optim între ele.

Dulapuri cu oglindă cu iluminare integrată contribuie la o atmosferă plăcută în încăpere.

Un profesionist în domeniul sanitar sau un soft de proiectare a băii vă poate ajuta să alegeţi produse care sunt atât funcţionale, cât şi plăcute din punct de vedere estetic.

Şase lucruri care trebuie luate în considerare atunci când se proiectează o baie cu plafon înclinat:

O cabină de duş într-o baie mică

Duşuri pentru acoperişuri înclinate

La proiectarea duşurilor pentru băile cu tavane înclinate, Geberit oferă soluţii inovatoare care economisesc spaţiu, sunt practice şi atemporale. Din cauza înălţimii limitate din încăperile cu acoperişuri înclinate, duşurile la nivel cu podeaua sunt o idee deosebit de bună. Acestea se integrează perfect în încăpere. Uşile de duş înclinate sau cabinele de duş personalizate permit utilizarea optimă a spaţiului limitat, fără a renunţa la confort.

Pentru a asigura un design deschis al zonei de duş, o scurgere în perete poate fi utilizată în cazul în care apa dispare în mod eficient şi fiabil în peretele fals, fără scurgeri.

Economisiţi spaţiu cu vasul WC Geberit Monolith

Vase WC în băile de la mansardă

Atunci când instalaţi un vas WC sub un tavan înclinat, amintiţi-vă că înălţimea tavanului ar trebui să aibă cel puţin 145–155 cm. În timpul renovărilor, un rezervor încastrat este o idee bună, deoarece rezervorul poate fi ascuns în spatele peretelui.

Cu ajutorul produselor Geberit Monolith, puteţi economisi spaţiu, creând în acelaşi timp un aspect modern şi elegant.

Modelele de WC suspendate pe perete înseamnă că podeaua de dedesubt rămâne liberă, iar încăperea pare mai mare. Un vas WC cu funcţia de bideu inclusă cum ar fi Geberit AquaClean Sela oferă şi mai mult confort. Acesta combină funcţiile unui vas WC şi al unui bideu, economiseşte spaţiu şi transformă baia într-o oază de bunăstare.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Citiţi postări similare