Inspiraţie şi ideiPentru fiecare plan de baie

Planificarea unei băi perfecte pentru toată lumea – ceea ce sună simplu şi logic se confruntă adesea cu obstacole în practică. Acest lucru se datorează varietăţii largi de cerinţe implicate. Acest lucru este demonstrat de cerinţele diferite care se regăsesc într-o baie de familie, o baie cu acces liber, o baie de wellness sau o baie foarte mică, de exemplu. Ceea ce au în comun toate tipurile este faptul că forma şi dimensiunea dispunerii băii care defineşte spaţiul sunt decisive în momentul planificării.

De ce este planul de nivel pentru baie decisiv pentru planificare?

Baie cu plan de nivel mic

Planul de nivel pentru baie stabileşte condiţiile-cadru pentru planificare. Acest lucru se aplică nu numai aspectelor estetice care sunt importante pentru bunăstare, ci în special aspectelor funcţionale:

  • Cum pot fi instalate obiectele sanitare, cum ar fi cada de baie, duşul, lavoarul şi vasul WC ?
  • Cum poate fi creată suficientă libertate de mişcare între obiectele sanitare?
  • Şi cum poate fi asigurat un spaţiu de depozitare suficient în baie?

Odată ce se răspunde la aceste întrebări, practic nu mai există niciun obstacol în calea utilizării băii la potenţialul său maxim.

Dispuneri comune de baie şi posibilităţile lor

O baie de vis pentru toată lumea! Acest lucru ar fi simplu – dacă ar exista suficient spaţiu. Exemplele de locuinţe din revistele în vogă dispun adesea de un volum de spaţiu fără precedent. Cu toate acestea, în realitate, situaţia este, de obicei, mult diferită. Indiferent dacă planurile au fost deja realizate sau dacă că dispunerea băii este bătută în cuie. Având în vedere acest lucru, câteva scenarii şi posibilităţile pentru diferite dimensiuni de planuri de nivel pot fi găsite mai jos.

Baie cu plan de nivel mic

2 până la 6 m² – utilizarea optimă a dispunerii băilor de dimensiuni mici

Cu cât spaţiul oferit este mai limitat, cu atât mai puţină libertate de proiectare. Acest lucru este valabil pentru o baie cu un plan de nivel de 4 m² şi un duş, de exemplu. Un design de cameră inteligent este deosebit de important în acest caz şi ar trebui să urmeze crezul de a reduce elementele funcţionale la minimum. De exemplu, ajută la poziţionarea obiectelor sanitare, cum ar fi rezervorul şi sifonul în spatele peretelui. Combinarea cu un dulap de lavoar cu economie de spaţiu permite, de asemenea, un spaţiu de depozitare suplimentar.

În băile mici, obiectele sanitare din ceramică – cum ar fi lavoarul şi vasul WC – ar trebui să fie cât mai înguste posibil.

În plus, dimensiunea plăcilor trebuie luată în considerare şi în băile cu dispunere mică: plăcile mari sunt o opţiune mai bună în acest caz. Cu mai puţine rosturi, structura peretelui este mai uniformă, iar baia pare mai mare. Culorile deschise, calde şi iluminarea optimă joacă, de asemenea, un rol aici – în special în băile fără ferestre.

Toaletă pentru oaspeţi Geberit ONE

Idei pentru dispuneri înguste de baie

Pentru băi cu aspect îngust, se aplică aceleaşi cerinţe ca şi în cazul amenajării băilor mici. În cazul în care este necesară o cadă de baie, se recomandă să se utilizeze lăţimea camerei. În acest caz, este necesară o lăţime a camerei de cel puţin 170 cm – lungimea unei căzi de baie standard.

Atunci când se poziţionează vasul WC, ar trebui să se evite în mod ideal vederea directă a uşii – asigurând astfel o intimitate optimă.

Baie spaţioasă cu mobilier şi ceramică Geberit ONE şi evacuare în perete

20 m² şi mai mult – o gamă de opţiuni pentru băi mari

Oricine are o baie de cel puţin 20 m² îşi poate proiecta baia de vis. este limita când vine vorba de posibilităţi de proiectare în acest caz.

Chiar şi o saună poate fi luată în considerare. Sau ce ziceţi de o cadă de baie independentă, poziţionată astfel încât să ofere o privelişte prin ferestre panoramice?

Folosirea la maximum a spaţiului disponibil este cu siguranţă cea mai bună modalitate de a vă crea propria oază personală de bunăstare.

Un vas WC pătrat Geberit Smyle Square suspendat pe perete, instalat într-o nişă

Planuri de nivel neobişnuite în baie – folosirea corectă a colţurilor şi a nişelor

Colţurile şi nişele pot contribui la îmbunătăţirea băii într-o varietate de moduri. În funcţie de dimensiunea nişei, instalarea unui duş sau a unui vas WC este soluţia evidentă. Astfel, spaţiul disponibil este utilizat în mod optim şi se creează automat un sentiment natural de intimitate.

Nişele sunt, de asemenea, o opţiune perfectă ca spaţii de depozitare şi pot fi echipate cu rafturi sau suprafeţe. Ele pot fi folosite şi pentru afişarea accesoriilor sau a elementelor decorative.

Baie Geberit Acanto într-o cameră cu acoperiş înclinat

Sfaturi pentru băi în mansardă

Dacă planificaţi o baie într-un spaţiu cu înclinare a acoperişului, atunci mai multe valori de referinţă speciale trebuie să fie respectate.

acoperişului ar trebui să fie de cel puţin 35° pentru o baie, în timp ce înălţimea camerei necesară unei persoane pentru a putea sta în picioare este stabilită la doi metri. Aceste lucruri ar trebui să fie luate în considerare în special atunci când se instalează un duş. În cazul în care este planificată o cadă de baie, se recomandă să se verifice capacitatea portantă a podelei din cauza greutăţii căzii atunci când este plină.

În plus, placarea rezistentă la umiditate a pereţilor şi etanşarea podelei ar trebui să fie asigurată înainte de a instala un lavoar şi un vas WC.

Soluţii Geberit pentru planul de nivel al băii dvs.

Doar foarte puţini dintre noi se bucură de spaţiu suficient în baie. În medie, o baie măsoară în jur de 2,5 până la 3,5 m².

Mobilierul cu economie de spaţiu şi obiectele sanitare din ceramică compacte de la Geberit oferă soluţiile potrivite pentru aceste dimensiuni. Gama de produse include, de asemenea, soluţii potrivite pentru duş şi căzi de baie și sifoane pentru căzi de baie pentru orice plan de nivel.

Buletin informativÎnregistraţi-vă acum

Rămâneţi la curent


Buletinul nostru informativ oferă informaţii fascinante şi sfaturi utile despre modul în care baia poate să vă facă viaţa mai uşoară.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Citiţi postări similare