Șase sfaturi pentru a economisi apă

Utilizarea atentă a apei ca resursă are sens. În primul rând, reduceți suma de bani pe care o cheltuiți pe apă. În al doilea rând, economisirea apei ajută la protejarea mediului înconjurător. La urma urmei, tratarea apei potabile, precum și transportul și eliminarea apelor uzate necesită multă energie.

Cel puțin jumătate din apa folosită zilnic în gospodăriile din lumea occidentală este consumată în baie. De aceea, merită să valorificați potențialul de economisire din baie.

Aceste șase sfaturi vă vor ajuta să reduceți considerabil cantitatea de apă pe care o folosiți în baie și, astfel, să economisiți atât bani, cât și energie.

Șase sfaturi pentru a economisi apa

Sfat 1 - Duș în loc de baie

Atunci când este plină, este nevoie de aproximativ 150 de litri de apă pentru a umple o cadă de baie, în comparație cu doar 50 de litri pentru un duș de cinci minute. Diferența în ceea ce privește consumul de apă este izbitoare - mai ales dacă o combinați cu Sfatul 2.

Sfat 2 - Cap de duș cu economie de apă

Un cap de duș cu economie de apă poate reduce cu aproape jumătate debitul de apă din duș. De altfel, debitul de apă poate fi redus și cu ajutorul unor soluții speciale de îmbunătățire a robinetului. Asta da economisire eficientă a apei!

Sfat 3 – Două volume de apă de spălare

Geberit a lansat atât opritorul de spălare, cât și sistemul de spălare dublă. Nu este necesar să trageți cantitatea maximă de apă în vasul de toaletă. Dar nu trebuie să vă faceți griji pentru cei care nu sunt încă echipați: un opritor de spălare poate fi montat ulterior rapid și ușor.

Sfat 4 - Închideți bateria

Este nevoie de timp pentru a vă curăța dinții, a vă spăla mâinile sau a vă bărbieri. Aveți nevoie de apă la început și apoi din nou la sfârșit, dar nu are sens să lăsați apa să curgă între timp. Așadar, închideți temporar robinetul și economisiți o cantitate considerabilă de apă în acest proces.

Sfat 5 - Reduceți cantitatea de apă caldă

Apa caldă este cea mai problematică apă din orice gospodărie. Pentru că încălzirea ei în propriul boiler înseamnă energie suplimentară. În plus, apa caldă are întotdeauna nevoie de ceva timp pentru a ajunge de la boiler la robinet. Între timp, apa rece nefolosită țâșnește din robinet. Spălatul rapid al mâinilor cu apă caldă duce la un consum de apă disproporționat de mare. O regândire ar putea da roade.

Sfat 6 - Repararea unui robinet care picură

Un robinet care picură în mod constant nu doar că vă enervează, ci pune presiune și pe factura de apă - și, prin urmare, pe mediu. Așadar, acesta este un aspect pe care ar trebui să îl remediați cât mai curând posibil. O garnitură de etanșare murdară sau uzată este, de obicei, motivul pentru un robinet care picură. Nu este nevoie de prea mult pentru a curăța sau înlocui una dintre acestea. Iar acest lucru se amortizează de două-trei ori.

Lavoar Geberit VariForm

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie