Cât de mic poate fi un lavoar?

Nu este o coincidenţă faptul că proiecţia, adică adâncimea unui lavoar standard, a rămas în timp la aproximativ 48 de centimetri. Nu numai vasul ceramic, ci şi mobilierul pentru baie şi bateriile potrivite sunt de obicei adaptate la această dimensiune.

Ca şi în cazul multor lucruri de uz zilnic, această standardizare este o consecinţă a industrializării. În trecut, lavoarele erau uneori mult mai mari. A existat, aşadar, o tendinţă de minimizare. Desigur, apartamentele şi, odată cu ele, băile şi WC-urile pentru oaspeţi au devenit din ce în ce mai mici. Această tendinţă nu s-a oprit pur şi simplu la 48 de centimetri: În prezent, există un număr mare de mini-lavoare cu o proiecţie de 37 sau chiar 25 de centimetri, care sunt special concepute pentru micile WC-uri pentru oaspeţi.

Spălarea mâinilor la lavoar

Preferinţe olandeze

Ceea ce este considerat acceptabil este în întregime în ochii privitorului. Iar dacă aruncăm o privire asupra Olandei, constatăm că preferinţele locuitorilor acesteia pot fi destul de surprinzătoare. Aici, oamenii sunt cu adevărat pasionaţi de cele mai mici formate – ceea ce, având în vedere mărimea medie a populaţiei olandeze, nu este atât de evident. Nu există motive concrete „fizice” în spatele acestei preferinţe, ci mai degrabă tradiţia (arhitecturală).

Interacţiunea este ceea care contează

Tradiţie sau nu – la ce trebuie să fiţi atenţi dacă doriţi să echipaţi WC-ul pentru oaspeţi cu o soluţie de lavoar mică, dar totuşi impecabilă?

  • Forma bazinului: Dacă se merge pe cea mai mică variantă, lavoarul ar trebui să fie atât de mare cât permite spaţiul. În acest segment, veţi găsi adesea forme asimetrice, cu bateria poziţionată pe lateral; în acest fel, profitaţi la maximum şi va rămâne chiar şi un mic spaţiu de depozitare.
  • Adâncimea bazinului: Este obligatoriu, desigur, să aveţi spaţiu suficient pentru a vă ţine mâinile sub apă. Acest lucru este uşor de aflat în showroom în timpul unei „runde de probă”.
  • Dimensiunea bateriei: Cu aceeaşi ocazie, se recomandă să aruncaţi o privire mai atentă asupra bazinului şi bateriei şi să vă întrebaţi: unde intră în contact jetul de apă cu vasul ceramic? Producătorii de bateri oferă adesea bateri mai mici în cadrul unei game destinate soluţiilor pentru WC-ul oaspeţilor. Bine asortat cu bateria, chiar şi un lavoar mic vă poate aduce o mare bucurie.

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie