Baie în neagru - trenduri în designul băiidin perspectiva unui arhitect

Portret al arhitectului elvețian Andrin Schweizer (©Judith Stadler & André Uster)

O baie nu trebuie să fie întotdeauna albă. Potrivit renumitului arhitect elvețian Andrin Schweizer, produsele negre pot face o declarație puternică atunci când sunt folosite cu moderație și combinate inteligent.

Bărbat în baie în picioare în fața oglinzii Geberit Option Plus Square și a mobilierului de baie Geberit ONE de culoare neagră (© Geberit)
Geberit ONE cu un singur lavoar și Monolith Plus din sticlă neagră (© Geberit)
Produse în negru mat din seria Geberit ONE pentru baie (© Geberit)

Negrul este extrem de popular în designul interior. În calitate de arhitect, ce părere aveți despre această tendință?

Andrin Schweizer: Este un fapt cunoscut că arhitecților le place să folosească negrul. Această culoare este asociată cu seriozitatea, eleganța și sofisticarea. Este întotdeauna folosită atunci când vrei să faci o declarație puternică, îndrăzneață. În renovare, consider că această culoare este o modalitate utilă de a face o diferențiere conștientă între vechi și nou. Cu ochii minții mele, văd o bucătărie elegantă, neagră, într-o fermă veche, de exemplu.

Negrul se regăsește și în băile moderne, fiind solicitate bateriile, mobilierul și accesoriile negre. Cum poate fi folosită această culoare la potențialul său maxim?

În urmă cu câțiva ani, am vrut să proiectez pentru prima dată o baie cu robinete și accesorii negre. Cu toate acestea, nu am reușit, deoarece unele produse nu erau disponibile în negru. Astăzi, avem totul la îndemâna noastră. Producătorii oferă multe linii de produse într-o gamă de suprafețe diferite. Vă recomand să folosiți negrul cu moderație și într-un mod conștient pentru a nu-i diminua impactul puternic. Mai bine alegeți câteva elemente și accentuați contrastul în combinație cu celelalte elemente.

Ce impact au bateriile sau mobilierul de baie negru?

Bateriile negre radiază un sentiment de încredere în sine. Acestea afirmă fără echivoc că aici locuiește un iubitor de design, unul care a ales ceva neconvențional și care dorește să iasă în evidență. Personal, folosesc negru atunci când vreau să creez o atmosferă tipică unui spa de lux. Baia este cea mai intimă încăpere din casă. Aici, ești mai dezinhibat dacă atmosfera din cameră este mai întunecată și dacă nu îți este evidențiat fiecare rid de pe corp.

Ce culori și materiale se potrivesc cel mai bine în combinație cu negru?

Negrul se asortează cu orice - acesta este lucrul fantastic la această culoare. În baie, aș avea tendința de a nu combina materialele închise la culoare cu robinetele negre. Un anumit contrast este important pentru mine, pentru ca acestea să își atingă întregul impact. Găsesc contrastele o propunere interesantă în general. Îmi place să combin suprafețele negre, mate, cu materiale care au mult caracter, cum ar fi gresia smălțuită manual, care sunt toate ușor diferite sau piatra naturală cu vene groase care o traversează. Apoi, există lemnul, desigur, care, în opinia mea, aparține oricărei băi.

Cât timp credeți că va dura această tendință?

Acest lucru depinde de cât de departe în viitor ne uităm. Bateriile și fronturile de bucătărie negre vor fi cu siguranță la mare căutare în următorii doi ani. Cu toate acestea, nimic nu durează la nesfârșit.

O femeie îndepărtează inserția de tip pieptene de pe lavoarul Geberit ONE cu baterie în culoarea negru mat. (© Geberit)
Ușor de curățat – inclusiv pe negru
Cu produsele negre de la Geberit, arhitecții și designerii pot cuceri complet clienții pasionați de design. La dezvoltarea produselor, se pune accentul pe filozofia corporativă "Designul întâlnește funcția". Acest lucru înseamnă că Geberit asigură, pe lângă un design elegant, și o funcționalitate remarcabilă. Pentru a face acest lucru, sunt testate diverse acoperiri și metode de finisare pe o gamă de materiale plastice și metale diferite. Jörn Ikels, șeful departamentului Sisteme de baie, explică: "Doar produsele care îndeplinesc în mod fiabil cerințele noastre stricte în ceea ce privește durabilitatea și curățarea ușoară în practică trec testul. Puteți fi siguri că toate produsele negre au fost bine gândite, sunt funcționale, de lungă durată și de cea mai bună calitate."

Oferă Geberit produse de culoare neagră?

Geberit oferă o gamă largă de produse negre, de la mobilier de baie negru, cum ar fi dulapuri pentru lavoare, baterii negre, oglinzi și dulapuri cu oglinzi cu rame negre, până la clapete de acționare negre și accesorii de baie. Produsele negre - rigole de duș, scurgeri de perete și capace de scurgere - sunt, de asemenea, disponibile pentru zona de duș.

Prezentare generală a produselor Geberit negre

Produse pentru baie cu design funcțional

Citiți postări similare