Tendințele de baie pentru 2024Băi moderne la expoziție

Fie că este vorba de un duș modern, de un control inteligent al luminii în dulapul cu oglinzi sau de o toaletă cu un jet de duș delicat, momentele de bine sunt primordiale în baia modernă. Nu trebuie să lipsească culorile moi, contrastele puternice și o mulțime de tehnologii inteligente. Designerul Christoph Behling prezintă cele mai recente tendințe în materie de baie pentru 2024.

Tendințe pentru mobilier de baie

Baie în culoarea trendy Peach Fuzz cu vas wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Alba

„Baia modernă este un loc pentru frumusețe și îngrijire”, spune designerul Christoph Behling. „Aceste produse de îngrijire au nevoie de spațiu”. Dulapul de chiuvetă este perfect pentru acest lucru, deoarece oferă spațiu de depozitare practic.

Dulapurile de lavoar suspendate pe perete și suspendate deasupra podelei sunt, de asemenea, o idee bună. Acestea au devenit o parte integrantă a băii. Produsele integrate în perete, cum ar fi dulapurile cu oglinzi, creează momente speciale de design - inclusiv în camerele mici.

“Matt ceramic surfaces and colours are not as reflective. The bathroom then appears warmer and more homely,” explains the designer. In terms of design, there is an increasing trend towards individualism. Whether in terms of colour, furniture or material, the choices are almost endless – and result in exclusive, unique design moments. At Geberit, bathroom furniture and washbasins from different series can be combined with each other according to personal wishes thanks to the “Mix & Match principle. This allows for a wide range of design combinations.

Dușuri și căzi de baie moderne

Baie cu lavoar Geberit VariForm și WC Acanto

Dușurile la nivel cu pardoseala din gresie înlocuiesc vechile cabine de duș și impresionează datorită intrării fără bariere în zona de duș. „O pardoseală care acoperă întreaga baie este practică și face ca încăperea să pară mai mare și mai elegantă din punct de vedere arhitectural”, adaugă Christoph Behling.

În ceea ce privește cada de baie, versiunea independentă rămâne foarte populară. Deoarece acestea au de obicei un design special, camera devine arhitecturală atrăgătoare cu un minim de efort. Prin adăugarea unei funcții de hidromasaj, cada poate chiar să transforme baia într-o mini-oază de bunăstare doar pentru dumneavoastră.

Culori și combinații actuale

Geberit Acanto WC în baie cu perete în culoarea în tendință Peach Fuzz

Pantone a anunțat Peach Fuzz - un amestec de roz și portocaliu - ca fiind culoarea anului 2024. Această culoare caldă reflectă optim sursele de lumină naturală, ceea ce face ca încăperea să pară mai luminoasă și mai aerisită. Acest lucru este deosebit de benefic în baie, care este, de obicei, o cameră mică, fără ferestre mari. Culoarea blândă de piersică poate contribui la creșterea senzației de spațiu în cameră, asigurând în același timp o atmosferă confortabilă. În baie, Peach Fuzz poate fi combinată deosebit de bine cu alte culori pastelate, nuanțe calde de maro și alb.

Negrul mat va continua să câștige în popularitate în baie. La fel ca și cromul, poate fi combinat cu orice culoare și țiglă. Ca o culoare de robinet sau de mobilier, negrul mat creează un contrast interesant cu aparatele simple din ceramică atunci când este folosit în combinație cu lemnul sau cu materiale organice, cum ar fi piatra naturală cu nervuri izbitoare care o traversează. Deoarece culoarea absoarbe lumina reflectată, baia este mai puțin luminoasă și, prin urmare, mai confortabilă.

Funcții noi, inovatoare în baie

Dulap cu oglindă Geberit ONE cu ComfortLight

Iluminat de baie inteligent

Sistemele inteligente de iluminat sunt una dintre funcțiile inovatoare și esențiale atunci când vine vorba de tendințele actuale în materie de baie. În special, aceasta include iluminatul care poate fi reglat în funcție de rutina zilnică. O lumină albă și strălucitoare în baie dimineața nu numai că vă trezește, dar face mai ușoară rutina zilnică din baie, cum ar fi curățarea dinților, aplicarea machiajului și bărbieritul. Seara, însă, o lumină blândă și caldă vă ajută corpul să se relaxeze și vă pregătește pentru ora de culcare.

Această combinație de temperatură de culoare și luminozitate este oferită de sistemul inovator Geberit ComfortLight. De asemenea, acesta poate fi reglat în mod continuu și, astfel, poate fi adaptat la cerințele dumneavoastră individuale. Astfel, nu numai că veți obține condiții optime de iluminare pentru rutina din baie, dar și o atmosferă familiară.

În plus, o soluție inteligentă, cum ar fi controlul luminii ComfortLight, înseamnă că atmosfera din cameră poate fi ajustată cu ușurință prin intermediul unei aplicații, în funcție de momentul zilei sau al nopții. Funcțiile inovatoare ale oglinzilor, cum ar fi încălzirea antiaburire, impresionează atât din punct de vedere practic, cât și al designului.

WC Geberit Acanto cu TurboFlush

WC-uri cu tehnologie de spălare completă

Poate că nu este evident, dar există diferențe mari și atunci când vine vorba de trasul apei la toaletă. Modul în care apa este direcționată prin vasul de toaletă are o influență semnificativă asupra performanței de spălare. Dacă totul este curat după o singură tragere de apă, nu numai că economisiți apă, dar reduceți și efortul de curățare. Tehnologiile de spălare care direcționează apa în spirală pe suprafața interioară sunt mai eficiente. Un bun exemplu în acest sens este tehnologia de spălare Geberit TurboFlush.

Confortul și bunăstarea includ inovativele vase wc cu funcție de bideu cu funcții adiționale cum ar fi extracția mirosurilor și tehnologia de spălare puternică și totuși silențioasă. Acest lucru ne aduce la următoarea tendință în materie de baie.

Tendințe inteligente în baie

Tehnologiile de casă inteligentă din baie creează experiențe personalizate în baie. Aceastea includ, de asemenea, toalete inteligente și curățarea cu apă. Vasele wc cu funcție de bideu, de exemplu, permit o experiență de igienă delicată și naturală la toaletă.

Poziția brațului de pulverizare, temperatura apei și intensitatea jetului de duș pot fi modificate intuitiv prin simpla apăsare a unui buton, prin intermediul telecomenzii sau al aplicației. Comenzile inteligente permit setări individuale și indică momentul în care dispozitivul ceramic trebuie să fie decalcificat. De asemenea, puteți salva profiluri de utilizator.

Geberit AquaClean Alba cu tehnologie WhirlSpray
Telecomandă pentru vas wc cu funcție de bideu Geberit AquaClean Mera

Mai relevant ca niciodată: sustenabilitatea în baie

Utilizarea eficientă și cumpătată a apei este, de asemenea, un subiect fierbinte în baie și devine din ce în ce mai important. Cu o selecție corectă a produselor, se poate obține o reducere semnificativă a cantității de apă care poate fi folosită în baie.

Aproximativ o treime din consumul zilnic de apă în casă este cauzat de spălarea toaletei. Cu o tehnologie de spălare eficientă, adaptată în mod optim la vasul de toaletă din ceramică, volumul de spălare necesar poate fi redus drastic.

Geberit WC system oferă performanțe remarcabile de spălare, de exemplu.

Buletin informativÎnregistraţi-vă acum

Rămâneţi la curent


Buletinul nostru informativ oferă informaţii fascinante şi sfaturi utile despre modul în care baia poate să vă facă viaţa mai uşoară.

Produse pentru baie cu design funcțional

Citiți postări similare