Cât de mic poate fi un lavoar?

Într-o baie îngustă sau într-un WC mic pentru oaspeți, un bazin de spălare manuală nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, dar să fie totuși practic și atractiv. Deci, cum procedați? Aceste sfaturi vă vor ajuta:

Lavoar Xeno² (© Geberit)

1. Un lavoar de dimensiuni standard are o proiecție (adâncime) de 55 de centimetri. Un lavoar pentru spălare manuală are în mod normal o adâncime de 45 de centimetri. Dar în băile înguste sau mici, de multe ori nu există atât de mult spațiu. Aici intră în joc lavoarele mai înguste. Există acum o serie de mini-lavoare cu o proiecție de 20 până la 25 de centimetri. O idee bună ar putea fi un lavoar cu economie de spațiu din colecția pentru baie Geberit Xeno², iCon, Smyle sau Selnova Compact.

2. Interacțiunea dintre ceramică și mobilier face o adevărată diferență în baie. Atunci când este vorba de încăperi mici, este util să analizați lavoar în combinație cu celelalte obiecte de mobilier.

3. Design inteligent: Lavoarele nu sunt disponibile doar în diferite dimensiuni, ci și într-o gamă întreagă de modele diferite, atemporale. Fie că sunt unghiulare, ovale sau rotunde, cu scurgere verticală sau orizontală: diferite variante au sens în funcție de cameră. În spații restrânse, lavoarele mici cu scurgerea care economisește spațiu sunt practice. Acestea sunt concepute astfel încât să poată fi combinate cu un dulap de lavoar îngust sau cu un lavoar, rezultând un spațiu de depozitare cât mai mare.

Lavoar Geberit iCon pentru baia oaspeților (© Geberit)

4. Soluțiile speciale pentru colțuri fac posibilă utilizarea de lavoare mici în toaletele pentru oaspeți cu planuri de podea dificile. La Geberit, în special colecțiile iCon și Selnova Compact sunt ideale pentru instalarea în astfel de cazuri.

5. Forma lavoarelor: un lavoar mic înseamnă întotdeauna o pierdere de spațiu, deoarece există o suprafață mai mică de rafturi pe obiectul ceramic. Cu toate acestea, în funcție de forma lavoarului, este posibil să se obțină un spațiu maxim. Dacă alegeți o formă de lavoar asimetrică, cu bateria atașată în lateral, există încă suficient spațiu pe obiectul ceramic pentru obiectele de baie de zi cu zi.

6. Functionalitatea este importantă. Chiar și în cazul lavoarelor mici, trebuie să existe suficient spațiu pentru a vă ține mâinile complet sub apă. De aceea, este important să nu subestimați importanța adâncimii lavoarului. Puteți testa cu ușurință acest lucru în cadrul unei probe într-un showroom.

7. De asemenea, puteți economisi spațiu cu ajutorul bateriilor, de exemplu cu variantele pe perete. Este întotdeauna o idee bună să analizați lavoarele împreună cu bazinul de spălare manuală. Dacă verificați direcția jetului de apă, puteți preveni stropirile de apă. Producătorii de baterii oferă adesea modele mai scurte care sunt concepute pentru a fi utilizate pentru soluții de toaletă adresate oaspeților în băi mici.

Produse pentru mai mult spațiu în baie