Plan mic al băii

Plan de baie mic si mobilier Smyle

Dacă aveți o baie cu un spațiu foarte mic, cunoașteți problema. Baia ar trebui să fie cu adevărat un loc de retragere și relaxare, dar planul este mic, spațiul de depozitare este foarte mic, iar posibilitățile de design sunt limitate. Așadar, cum puteți transforma o baie mică, cu doar câțiva metri pătrați de spațiu, într-o adevărată baie de vis? Aici intervine designul atent gândit al încăperii.

Diferite sondaje și studii arată că baia este un loc în care oamenii doresc să se bucure de liniște și pace și să se relaxeze pur și simplu. Dar dacă o cameră este de dimensiuni medii, nu mai rămâne mult spațiu pentru o adevărată oază de bunăstare. Dacă pe lângă toaletă, lavoar și duș sau cadă, într-o baie trebuie să existe spațiu pentru decor sau mobilier, lucrurile încep să fie strânse.

Lucrurile devin și mai dificile dacă trebuie luate în considerare și pantele acoperișului. Există modalități de a moderniza o baie mică - chiar și cu un buget mic și chiar dacă mini-băile dvs. nu se apropie de dimensiunile și planul unei băi moderne dintr-o revistă glossy.

Spațiu mic în baie: proiectare corectă

Baie cu mobilier si lavoar compacte si vas WC suspendat

Aplicațiile și instrumentele de proiectare vă pot ajuta să găsiți designul perfect pentru baia dumneavoastră. O idee bună poate face ca o cameră mică să pară mai spațioasă și mai confortabilă.

Pentru a obține cât mai mult din planul unei băi mici, trucul este să reduceți la minimum elementele exclusiv funcționale. De exemplu, este util să ascundeți lucruri precum rezervorul și sifonul în spatele peretelui. De asemenea, este o idee bună să optezi pentru un dulap de lavoar adecvat, care să economisească spațiu. Acesta poate rezolva două probleme în același timp: nu mai vedeți sifonul și țevile de apă, iar mobilierul oferă un spațiu de depozitare suplimentar sub lavoar.

O altă posibilitate este să folosiți pereți de instalare la jumătate sau la înălțimea camerei. Acești pereți ascund tehnologia din spatele peretelui. Acest lucru poate crește factorul de confort într-o baie mică.

Șapte idei de design pentru băi mici

Mobilier de baie care economisește spațiul Renova Compact
  • Folosirea produselor ceramice ce salvează spațiu, precum variantele compacte, cu alte cuvinte, cu dimensiuni mici, este o idee bună într-o baie cu un plan de podea mic. Cu cât mobilierul este mai bine coordonat cu obiectele sanitare, cu atât camera pare mai senină și mai armonioasă.
  • Ordinea creează spațiu, motiv pentru care mobilierul de baie cu spații de depozitare inteligente este o soluție bună pentru un plan de podea mic. Dulapurile pentru lavoar cu sertare sau dulapurile pentru oglinzi cu spațiu de depozitare sunt deosebit de utile în astfel de cazuri.
  • Plăcile de faianță mari sunt alegerea perfectă într-o baie mică, deoarece există mai puține îmbinări. Structura pereților pare mai calmă într-o încăpere mică, iar baia astfel mai puțin înghesuită.
  • Merită acordată atenție luminii din baie. Cu condiții optime de iluminare, chiar și băile fără geamuri pot părea mai mari, mai calde.
  • Culorile calde ajută o baie mică. În combinație cu iluminarea corectă, camera va părea mai mare.
  • Zonele libere creează mai mult spațiu și fac camera să pară mai mare. Acesta este motivul pentru care produsele suspendate sunt potrivite pentru băile cu un plan de podea mic. Un WC suspendat în perete nu numai că face ca o cameră să pară mai aerisită și mai spațioasă, dar o face și mai ușor de curățat.
  • Materialele naturale precum piatra sau lemnul sunt recomandate pentru băile mici. Fac camera mai atractivă și mai primitoare.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie