Sfaturi pentru alegerea culorilor potrivite în baie

Pentru mulți oameni, alegerea culorilor potrivite în baie poate fi foarte dificilă. Cele mai multe băi sunt folosite timp de 20 până la 30 de ani și sunt rareori - sau chiar niciodată - renovate în această perioadă. Prin urmare, culorile care sunt încă populare peste ani sunt la mare căutare. De asemenea, este importantă și selectarea echipamentelor de baie într-o culoare care să se potrivească cu baia. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să alegeți culoarea potrivită pentru baia dumneavoastră.

Albul clasic – un pariu sigur

După anii '70 și '80, albul a redevenit culoarea preferată în baie. Albul rămâne foarte popular, deoarece este asociat cu puritatea și calitatea. Ceramica albă, cum ar fi toaletele, lavoarele, căzile de baie și dușurile, sunt atemporale și pot fi combinate bine cu orice culoare.

Cum pot să aduc un plus de culoare în baie fără să vopsesc pereții?

Culorile generează un sentiment de atmosferă și pot contribui la conferirea unui sentiment de familiaritate în baie. Vopsirea pereților nu este absolut necesară pentru a adăuga culoare în baie. În schimb, designerii de interior adaugă tușe colorate cu ajutorul accesoriilor pentru baie. Avantajul acestui procedeu în comparație cu zugrăvirea este că ustensilele de baie pot fi înlocuite rapid și ieftin. Următoarele oferă un strop de culoare:

  • Materiale textile, cum ar fi prosoape, covorașe de baie, covoare sau perdele de duș
  • Distribuitoare de săpun, pahare pentru periuțe de dinți și suporturi pentru prosoape
  • Vaze și ghivece pentru plante
  • Tablouri și sculpturi
  • Articole decorative, cum ar fi lumini, lumânări și sfeșnice
  • Piese mici de mobilier de baie
  • Clapete de acționare a spălării personalizate

De asemenea, plantele pot aduce culoare în baie, împreună cu o ambianță naturală. Dar atenție, nu toate plantele sunt potrivite pentru băi.

Ce culori ale peretelui sunt potrivite în baie?

Culorile joacă un rol cheie în ceea ce privește cât de mare pare o cameră. Prin urmare, acordați atenție dimensiunii camerei atunci când alegeți culoarea pentru pereți. Culorile luminoase și puternice tind să facă o cameră să pară mai mică, în timp ce nuanțele pastelate au efectul opus.

Culori precum bej, gri deschis sau nuanțe de pudră sunt adesea întâlnite pe pereții din baie. Culorile neutre pentru pereți au un aspect modern și impresionează datorită frumuseții lor atemporale. În plus, acestea conferă și lavoarelor și toaletelor albe un aspect deosebit de elegant.

Culori pastelate
  • Nuanțele de nisip dau, în general, o senzație de căldură, în timp ce nuanțele de nisip și nude armonizează corpul și sufletul și creează un sentiment vizibil de pace și calm.
  • Nuanțe de gri: atunci când se utilizează gri, trebuie luată în considerare o mare varietate de nuanțe. Prin adăugarea unui pic de maro, se creează un gri cald. În schimb, griul pare rece atunci când se adaugă puțin albastru. Accesoriile în roșu, galben sau turcoaz se potrivesc deosebit de bine cu o baie gri.
  • Culori pastelate: Un albastru deschis, roz sau mentă conferă camerei o senzație de luminozitate și bunăstare. Atunci când sunt combinate cu albul, culorile pastelate fac o impresie prietenoasă, făcând în același timp ca băile mici să pară mai mari.

Sfatul nostru: Indiferent de culoarea pe care o alegeți, testați-o întotdeauna înainte de a picta peretele. O modalitate ușoară de a face acest lucru este de a testa mai multe culori una lângă alta direct pe perete sau de a picta un model de test pe lemn sau carton. Asigurați-vă că vă uitați la rezultate în momente diferite ale zilei, deoarece lumina și împrejurimile (de exemplu, culoarea gresiei, a mobilierului de baie sau a tavanului) pot avea un impact semnificativ asupra modului în care apare culoarea. În plus, vă recomandăm să folosiți vopsea rezistentă la apă sau vopsea concepută special pentru utilizare în băi. Acestea facilitează curățarea pereților și previn formarea mucegaiului.

Concluzie

Recomandăm echipamente sanitare și ceramică de baie în culori clasice, asociate cu culori discrete și calde pe pereți. Nu uitați că mai puțin înseamnă mai mult. Baia pare mai calmă și mai ordonată atunci când nu sunt folosite prea multe culori diferite. Decorațiunile și accesoriile de baie pot crea un aspect mai colorat și mai modern și pot fi înlocuite ieftin și cu un minim de complicații.

tonuri pastelate în baie

Produse pentru baie cu design funcțional

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie