Accente deosebite cu ajutorul lemnului în baie

Lemnul în baie a fost mult timp dezaprobat. Opinia generală era că mucegaiul se poate dezvolta rapid. Acest lucru este de fapt surprinzător, întrucât lemnul s-a dovedit a fi un material de construcţie bun şi este utilizat, de exemplu, în construcţii navale şi în construcţia de ferestre. Zonele în care contactul cu apa nu poate fi evitat. De asemenea, mobilierul din lemn masiv este folosit de mult timp în multe bucătării, unde există aburi şi stropi.

Încet-încet, are loc o schimbare de paradigmă şi în ceea ce priveşte lemnul în baie. Lemnul adevărat este întâlnit la pardoseli, ca panouri de perete şi la mobilierul pentru baie; chiar şi lavoarele pe blat sunt montate din ce în ce mai des pe lavoare din lemn masiv frumos, iar acum sunt disponibile chiar şi căzi de baie şi lavoare din lemn.

Adevărul este că: Lemnul este bun pentru climatul din încăpere

Lemnul este viu – asta înseamnă că: Lemnul are proprietatea de a absorbi şi de a elibera umiditate. Acest lucru are un efect pozitiv şi sănătos asupra climatului din încăpere. În plus, unele tipuri de lemn sunt cunoscute pentru efectul lor antibacterian datorită conţinutului ridicat de acid. Ceea ce nu reprezintă cea mai rea caracteristică în baie, unde igiena este importantă.

Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când folosiţi lemnul în baie

 • Lemnul netratat nu are ce căuta în baie. Toate tipurile de lemn trebuie tratate cu uleiuri, glazuri sau lacuri pentru a preveni pătrunderea umezelii. Acest lucru este valabil şi pentru canelurile şi rosturile din elementele de pardoseală şi lemnul profilat.
 • În plus, alegerea tipului de lemn este decisivă. Ar trebui să folosiţi lemn rezistent la umiditate, adică tipuri de lemn dur şi greu, deoarece acestea sunt deosebit de rezistente. Cel mai bine este să cereţi sfatul unui specialist înainte de a cumpăra. Unele dintre opţiunile posibile sunt nucul, wenge, molidul şi zada.
 • Pardoselile trebuie să fie întotdeauna complet etanşate. De asemenea, este important să se etanşeze îmbinările marginilor cu material de etanşare.
 • Panourile din lemn de pe pereţi trebuie să fie întotdeauna ventilate din spate.

Sfaturi din interior

 • Este mai bine să evitaţi lemnul de pin în zonele în care există riscul de stropire cu apă, deoarece acesta tinde să dezvolte o ciupercă ce provoacă pete albastre, ca urmare a contactului îndelungat cu umezeala.
 • Nici stejarul nu este întotdeauna ideal. Deşi acest lemn este foarte dur, are tendinţa de a se păta rapid atunci când se utilizează agenţi de curăţare.
 • În baie, este mai bine să evitaţi lemnul de culoare roşie, cum ar fi merbau şi jatoba; de asemenea, acestea dezvoltă rapid nuanţe inestetice atunci când sunt expuse la umiditate.
 • Şi încă ceva: În baie se poate renunţa la produsele de protecţie a lemnului cu agenţi chimici împotriva ciupercilor şi insectelor, dacă se respectă regulile de mai sus.

Reguli simple de îngrijire

 • Cel mai bine este să ştergeţi imediat stropii de apă din baie, astfel încât picăturile de apă să nu poată pătrunde în lemn.
 • Asiguraţi-vă că niciun agent de curăţare agresiv nu intră în contact cu lemnul.
 • Nu trebuie să se permită niciodată pătrunderea umezelii în lemn. Prin urmare, cei care folosesc lemn uns cu ulei ar trebui să aplice în mod regulat un ulei de îngrijire. Acest lucru împiedică umflarea lemnului, îl menţine etanş şi îl face să respingă murdăria.
 • Acelaşi lucru este valabil şi în baie: o bună ventilaţie este esenţială.
 • De obicei, este suficient să ştergeţi suprafeţele din lemn cu o lavetă umedă pentru a le curăţa.

Produse pentru baie cu design funcțional

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie