Iată aspectele de care s-a ţinut cont la această renovare a băii:
Alegerea culorilor: Schema de culori s-a bazat pe culori deschise, cum ar fi albul sau diferite nuanţe de gri. Ca regulă generală: Culorile închise au un efect vizual opresiv, făcând ca o baie mică sau cu înălţime redusă să pară şi mai înghesuită.
Alegerea faianţei şi a gresiei: Cu cât plăcile sunt mai mari, cu atât este mai bine pentru băile mici – deoarece mai puţine rosturi fac ca pardoselile şi pereţii să pară mai simple şi mai mari. Dacă preferaţi să nu aveţi niciun fel de rosturi în baie, puteţi opta pentru plăci decorative moderne sau vopsea hidrofugă pentru beton.
Optaţi pentru structuri clare: Suprafeţele cu întreţinere facilă, cu design simplu, au un efect nobil, calmează privirea şi deschid încăperea. Iar dacă aveţi suficient spaţiu de depozitare pentru a menţine baia ordonată cu siguranţă creşte senzaţia de confort.
Lumina creează dimensiuni: Lumina zilei reprezintă întotdeauna un avantaj. Ca o completare la lumina naturală – sau dacă nu există o fereastră – sursele de lumină funcţionale şi accentele decorative de iluminat pot face minuni. Lumina potrivită face ca o încăpere să pară mai mare; prin urmare, merită să vă creaţi propriul concept de iluminat.
Echipamentele şi tehnologia sanitară potrivite: Cele mai mari provocări într-o baie cu acoperiş înclinat sunt alegerea şi amplasarea vasului ceramic şi a mobilierului pentru baie. Cel mai bine este să obţineţi sfaturi în acest sens de la profesionistul dvs. în instalaţii sanitare. Acesta ştie cel mai bine ce sisteme inteligente şi care economisesc spaţiu sunt disponibile pentru baie.