Proiectarea unei băi cu acoperiș înclinat

Dacă aveți o mansardă, este posibil ca la un moment dat să vă puneți întrebarea: să o transform sau să o las așa cum este? Decizia nu trebuie luată în grabă, ci trebuie gândită și cântărită. Cei care au curajul de a face acest pas vor intra în noi sfere de confort familial și vor câștiga un spațiu suplimentar.

Dimensiune diminuată

Baie modernă cu acoperiș înclinat și mobilier de baie Acanto

Ideea sună atrăgător: transformați spațiul de la mansardă într-un dormitor cu baie - un peisaj sub frontoane din care puteți privi stelele.

Dar există un lucru pe care nu trebuie să-l uitați atunci când proiectați o baie cu acoperiș înclinat: ceea ce pare spațios pe plan, tinde să se micșoreze considerabil în realitate. Acest lucru este cauzat, de obicei, de tavanele joase și înclinația acoperișului, care ambele reduc drastic suprafața utilă efectivă. Iar acest lucru face ca poziționarea instalațiilor sanitare să fie o provocare.

O necunoscută a proiectării

Pentru a obține cele mai bune rezultate de la o baie la mansardă, aveți nevoie de o amenajare bună încă de la început. Doriți întreaga gamă cu toaletă, lavoar, duș și cadă? Căutați un lavoar simplu sau dublu? Vă interesează un duș la nivel cu podeaua sau o cadă de baie?

Depending on the circumstances, there could well be additional challenges to be mastered in the attic. You could well have an angled floor plan, a sloping wall or a low ceiling.

Există unele criterii care pur și simplu nu pot fi negociate când este vorba despre o baie mică cu apoeriș înclinat: dulapul cu oglindă de deasupra chiuvetei are nevoie de o anumită înălțime și nu poate fi montat pe un perete înclinat. Nu este însă cazul toaletei, care ar putea foarte bine să fie perfectă pentru un perete cu o înclinație în funcție de înălțimea tavanului. Același lucru este valabil și pentru o cadă de baie, care este gândită pentru a sta întins, nu pentru a sta în picioare. Cu toate acestea, nu trebuie luat în considerare doar spațiul de care au nevoie produsele individuale, ci și propria înălțime. La urma urmei, nimeni nu vrea să se lovească la cap în baie.

Mobilier spațios

Acum, tot ce aveți nevoie pentru efectul dorit al băii este mobilierul potrivit. Plăcile continue care se extind până la podea - chiar și la duș ar putea fi lucrul perfect pentru început. Culorile deschise tind să fie cele mai bune, deoarece lumina naturală sub acoperiș este de obicei rară.

În mod inevitabil, ajungeți să aveți nișe într-o baie de la mansardă. Dar tocmai acest lucru face ca o astfel de întreprindere să fie fermecătoare. Deci, de ce să nu folosiți nișe în mod rațional?

Șase lucruri de luat în considerare când proiectați o baie cu acoperiș înclinat:

Baie cu acoperiș înclinat

1. Asigurați-vă că sunteți pe deplin informat: Este posibil să fie necesară obținerea unei autorizații din partea autorităților pentru lucrările de renovare în mansardă. Capacitatea de încărcare a podelei, statica și izolația trebuie să fie verificate.

2. Calculați spațiul din mansardă: În momentul proiectării este important să cunoașteți detaliile exacte ale spațiului disponibil. Nu vă puteți permite să vă bazați doar pe planul etajului; trebuie să țineți cont și de panta acoperișului.

3. Determinați-vă bugetul: O baie în mansardă vine de obicei cu un preț ridicat, deoarece tinzi să ai nevoie de mobilier special sau de un design special. În funcție de circumstanțe, este foarte posibil să vă lipsească sistemele de alimentare și de drenaj, izolația sau sursele de lumină.

4. Enumerați exact de ce aveți nevoie în ceea ce privește echipamentul de baie: Ce este o necesitate - și de ce vă puteți lipsi (pentru că nu există suficient spațiu)? O listă cu toate cerințele și dorințele vă va ajuta să țineți evidența tuturor lucrurilor.

5. Cunoașteți-vă propriile nevoi: Nimeni nu vrea să se lovească la cap în timp ce face duș sau să fie deranjat la etajele inferioare din cauza conductelor de apă prost izolate. Produsele atractive sau ieftine nu au nicio valoare dacă nu sunt practice.

6. Prospectați gama largă de produse și opțiuni de instalare - fiți atenți în mod deliberat asupra pantei acoperișului. Inspiraâi-vă dintr-o gamă întreagă de idei de amenajare a băilor cu acoperiș înclinat și lasați-vă sfătuit de experți.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie