Baia poate

Locul maşinii de spălat este în baie? Nu neapărat, dar este posibil, cu condiţia să se ia în considerare câteva aspecte. Dacă deţineţi o locuinţă unifamilială, deseori alungaţi maşina de spălat, această piesă mai degrabă funcţională, la subsol. În cazul apartamentelor proprii, acest lucru nu este de obicei de dorit, în timp ce în apartamentele închiriate, pe de altă parte, utilizarea în comun a spălătoriei duce uneori la conflicte. Indiferent de motiv, în anumite cazuri, este necesar să se instaleze maşina de spălat în zona de locuit. Bucătăria era populară în trecut, dar astăzi este cameră separată (numită „Réduit” în Elveţia) ca şi baia.

Faceţi loc pentru maşina de spălat în baie

Crearea de spaţiu

Indiferent ce decideţi: în orice caz, optimizarea spaţiului este la ordinea zilei. Maşina de spălat are tot dreptul de a fi pusă în baie, dacă toate celelalte lucruri de uz zilnic pot fi depozitate în dulapul cu oglindă sau în alte dulapuri la îndemână. Pentru că, atunci când se spală, are loc o activitate care chiar nu-şi are locul aici, iar aceasta este însoţită de lucruri precum sticle suplimentare, cutii şi coşul de rufe, care, de asemenea, au nevoie de locul lor în baie fără a deranja. Prin urmare, ar trebui să puneţi capăt haosului în timp util.

Locul ideal

În primul rând, trebuie clarificată problema locului ideal. Baia are deja racordurile de apă necesare. Şi acestea determină, de asemenea, spaţiul de manevră: furtunurile de conectare pentru alimentarea cu apă pot măsura până la doi metri, spune Urs Bohnsack, care, în calitate de manager de produs la Geberit, ştie totul despre racordurile aparatelor. În plus, trebuie să se asigure un racord de apă uzată şi o alimentare de la reţea. Şi acum? Acum este momentul pentru racordare. „Oricine a luat deja în considerare în timpul construcţiei opţiunea ca într-o zi să fie instalată o maşină de spălat în baie, deoarece apartamentul ar putea fi închiriat, are avantaje clare”, subliniază Urs Bohnsack. „În acest caz, racordurile pot fi deja pregătite, ceea ce reprezintă cu siguranţă cea mai curată soluţie.”

Ajutor de la instalator

Dar ce se întâmplă dacă nimeni nu s-a gândit la asta? „Improvizaţia este întotdeauna posibilă”, spune specialistul Urs Bohnsack, „dar acest lucru creşte riscul de daune provocate de apă şi, în acelaşi timp, se pierde un pic de confort.” Instalatorul poate fi de ajutor în acest caz şi poate asigura o instalaţie ulterioară fiabilă. „Puteţi înlocui sifonul de lavoar cu un model care are un racord fix pentru conducta de apă uzată. Pentru alimentarea cu apă, instalatorul poate monta un cot în racordul de apă rece de la lavoar, astfel încât maşina de spălat să poată fi alimentată în siguranţă cu apă”, explică Urs Bohnsack.

Produse pentru mai mult spațiu în baie

Ce baie v-aţi dori?

O baie perfectă îndeplineşte o serie întreagă de dorinţe şi cerinţe. Dar care sunt nevoile dvs.? Spaţiul, curăţenia sau designul sunt importante pentru dvs.? Doriţi produse uşor de utilizat sau preferaţi acel confort suplimentar pe care vi-l oferă, de exemplu, vasul WC cu funcţia de bideu inclusă Geberit AquaClean? Sau pentru dvs. este important un design universal? Indiferent de nevoile dvs., vă simplificăm viaţa de zi cu zi cu soluţii inteligente pentru baie.

Mai mult spaţiu în baie
Mai multă curăţenie în baie
Design mai funcţional în baie
Mai mult confort în baie
Mai multă accesibilitate în baie
Mai multă uşurinţă în utilizare în baie