Crearea de spaţiu
Indiferent ce decideţi: în orice caz, optimizarea spaţiului este la ordinea zilei. Maşina de spălat are tot dreptul de a fi pusă în baie, dacă toate celelalte lucruri de uz zilnic pot fi depozitate în dulapul cu oglindă sau în alte dulapuri la îndemână. Pentru că, atunci când se spală, are loc o activitate care chiar nu-şi are locul aici, iar aceasta este însoţită de lucruri precum sticle suplimentare, cutii şi coşul de rufe, care, de asemenea, au nevoie de locul lor în baie fără a deranja. Prin urmare, ar trebui să puneţi capăt haosului în timp util.
Locul ideal
În primul rând, trebuie clarificată problema locului ideal. Baia are deja racordurile de apă necesare. Şi acestea determină, de asemenea, spaţiul de manevră: furtunurile de conectare pentru alimentarea cu apă pot măsura până la doi metri, spune Urs Bohnsack, care, în calitate de manager de produs la Geberit, ştie totul despre racordurile aparatelor. În plus, trebuie să se asigure un racord de apă uzată şi o alimentare de la reţea. Şi acum? Acum este momentul pentru racordare. „Oricine a luat deja în considerare în timpul construcţiei opţiunea ca într-o zi să fie instalată o maşină de spălat în baie, deoarece apartamentul ar putea fi închiriat, are avantaje clare”, subliniază Urs Bohnsack. „În acest caz, racordurile pot fi deja pregătite, ceea ce reprezintă cu siguranţă cea mai curată soluţie.”
Ajutor de la instalator
Dar ce se întâmplă dacă nimeni nu s-a gândit la asta? „Improvizaţia este întotdeauna posibilă”, spune specialistul Urs Bohnsack, „dar acest lucru creşte riscul de daune provocate de apă şi, în acelaşi timp, se pierde un pic de confort.” Instalatorul poate fi de ajutor în acest caz şi poate asigura o instalaţie ulterioară fiabilă. „Puteţi înlocui sifonul de lavoar cu un model care are un racord fix pentru conducta de apă uzată. Pentru alimentarea cu apă, instalatorul poate monta un cot în racordul de apă rece de la lavoar, astfel încât maşina de spălat să poată fi alimentată în siguranţă cu apă”, explică Urs Bohnsack.